12 spel att se fram emot 2020

12 titlar att se fram emot

Med releaser så som The Last of Us, Doom Eternal och Final Fantasy 7 remake så ser 2020 ut att bli ett riktigt fint år på spelfronten. Här är de kommande spelen så vi på Blackstudio ser mest fram emot!

Marvel’s Avengers

I flera år har Marvel-filmer dominerat boxen. Trots den vilda framgången i teatrar har Marvel knappt rört videospelens värld.

Det förändras med ”Marvel’s Avengers”, ett nyligen detaljerat videospel av stora raser med den världsberömda superhjältarmen. Du kommer att spela som Iron Man, Thor, Black Widow, The Hulk eller Captain America mot de olika supervillainerna som försöker avskräckande handlingar.

”Marvel’s Avengers” skapas av folket bakom de senaste ”Tomb Raider” -spelen, men det ser ut att vara ett avvikelse från studioens vanliga actionspel från tredje person – det har fokus på kooperativ online-multiplayer och ambitioner att bli ett pågående servicestil.

Marvel’s Avenger släppdatum: 4:e September 2020 (PS4, Xbox One, PC, Stadia)

Dreams

Den storaskillnaden skillnaden mellan datorspel och andra konstformer är att de är aktiva – de kräver att spelaren interagerar med dem och tillåter spelaren att forma världen efter eget tycke och smak. Den brittiska utvecklaren Media Molecule vet detta – dess flaggskeppstitel LittleBigPlanet kickstartade spelarnas kreativitet och uppmuntrade dem att bygga sina egna världar, fyllda med små säckliknande varelser. Nu återvänder studion med ett spel där ”allt är möjligt” – tidiga trailers har visat spel – racers, shoot-em-ups, fightspel – såväl som lite vildare skapelser – musik, filmer och så vidare. Spännande!

Dreams släppdatum: 14:e Februari 2020 (PS4)

Final Fantasy VII Remake

Den ursprungliga Final Fantasy VII hyllas som ett av de största RPG-spelen genom tiderna – och återigen verkar det bli en enorm hit utifrån framgången i dess första trailer E3 2019. Det finns ett enormt grafiskt steg upp över PlayStation-originalet – och det kommer att delas upp i flera utgåvor. Flera medlemmar i det ursprungliga teamet har återanställts för att lägga till nytt innehåll och justera karaktärsdesignen för det nya formatet.

Final Fantasy VII släppdatum: 3:e Mars 2020 (PS4)

Watch Dogs: Legion

Den tredje i Watch Dogs- serien ligger i en fiktiv, ännu mer dystopisk version av London. Du tar på dig en privat organisation som heter Albion, som har vuxit till ett hotande övervakningstillstånd som distribuerar upploppsdrönare över huvudstaden för att hålla folk i linje. Det har upprepats upprepade gånger, men borde fortfarande vara på rätt spår för att släppas någon tid under 2020.

Watch Dogs: Legion släppdatum: 3:e Mars 2020 (Windows, PS4, PS5, Xbox X, Xbox One)

Ori and the Will of the Wisps

Ori and the Blind Forest , ett plattform-äventyrs videospel som är känt för sin virvlande handritade estetik, var en överraskande hit tillbaka när det släpptes 2015. Inspirerat av 2D-plattformsäventyr som Rayman och Metroid, spelade du som Ori, en vit skyddsande, åtföljd av Sein, Andeträdets ljus och ögon. Även om en fin Nintendo Switch-remake kom ut förra året har fans av serien varit tvungna att vänta fem långa år på en uppföljare. Den 11 mars kommer Ori och Wisps Will att besvara sina böner.

Ori and the Will of the Wisps släppdatum: 11:e Mars 2020 (PS4)

Doom Eternal

En uppföljning till 2016 väl mottagna omstart Doom , fans är glada över Doom Eviges nya vapenutbud – inklusive en ”köttkrok” som kan slingra en spelare mot en fiende. Spelet kommer också att ha dubbelt så många demontyper som 2016-upplagan, med nya typer av fiender som kommer att ta synliga skador under strider. Invasion, ett asymmetriskt flerspelarläge gör det möjligt för spelare att spela som demoner i någon annans enspelares kampanj.

Doom Eternal släppdatum: 20:e Mars 2020 (Windows, PS4, Obox One)

Half-Life: Alyx

Glöm ett ögonblick att det här är det första Half-Life- serie-spelet sedan 2007, Half-Life: Alyx är det närmaste vi har kommit till en ”killer-app” för VR som vi har kommit sedan dess ljudiga start. Me den ahndling som utspelar sig innan Gordon Freeman återkomst i Half-Life 2 , spelar du som Alyx Vance när hon kämpar mot de invaderande krafterna från Combine. Det kommer säkert att sälja tusentals VR-headset och, med tanke på Valves meritlista, sätter de nya standarder för VR-spel som helhet.

Half-Life Alyx släppdatum: Mars 2020 (Windows)

Resident Evil 3

En nyinspelning av 1999’s Resident Evil 3: Nemesis , spelet följer huvudpersonen Jill Valentine när hon försöker undkomma en zombie-apokalyps och kopplingarna från Nemesis, en intelligent biovapen. Till skillnad från originalet, kommer detta att ta en liknande form som de nyligen gjorda Resident Evil remakes, och anta en tredje person shooter strategi. Det finns också ett online-flerspelarläge som heter Resistance som skapar ett lag på fyra mot en ”mastermind” som kan ställa fällor och skapa fiender för att försöka besegra dem.

Resident Evil 3 släppdatum: 3 April 2020 (Windows, PS4, Xbox One)

Minecraft Dungeons

Det blockbaserade spelet Minecraft är känt för att du kan bygga och göra exakt vad du vill. Spinoffen Minecraft Dungeons är ännu enklare alternativ – ett grottspel där spelaren utforskar slumpmässigt genererade fängelsehålor samtidigt som man slåss mot slumpmässigt skapade monster och löser pussel.

Minecraft Dungeons släppdatum: April 2020 (Windows, macOS PS4, Xbox One, Nintendo Switch)

The Last of Us 2

Det är inte överdrivet att betrakta The Last of Us som en av de mest övertygande efter-apokalyptiska äventyr som någonsin har skapats, så den efterlängtade andra delen har mycket att leva upp till. The Last of Us 2 utspelar sig flera år efter originalet man spelar den äldre Ellie som avser att hämnas mot okända fiender och till synes återförenas med surrogatfar Joel i processen. Slutet på av originalet satte djupa spår i minnet och The Last of Us 2 kommer säkert att hantera konsekvenserna från detta. Denna titel är något vi på Blackstudio ser extra mycket fram emot.

The Last of Us släppdatum: 29 Maj 2020 (PS4)

Ghost of Tsushima

Sucker Punch, studion som skapade PlayStation blockbuster ”inFamous”, arbetar med något helt nytt: ett samuraj-spel i feudala Japan, kallat ”Ghost of Tsushima.”

Allt vi vet om spelet är att det är en berättelse om hämnd. Här är den fullständiga beskrivningen från Sucker Punch: ”Året är 1274. Samurai-krigare är Japans legendariska försvarare – tills det fruktansvärda mongoliska riket invaderar ön Tsushima, skapar kaos och förföljer lokalbefolkningen. Som en av de sista överlevande samurajerna, reser du dig upp från asken för att slå tillbaka. Men hederliga taktiker leder inte till seger. Du måste gå längre än dina samurajtraditioner för att skapa ett nytt sätt att slåss – spöksvägen – när du föra ett okonventionellt krig för Japans frihet”.

Från vad trailern visar är ”Ghost of Tsushima” ett tredje person, karaktärsdrivet actionspel med fokus på närstridsfighter med svärd. Det här är ju ett riktigt samurjispel.

Bortom historien och stamtavlan ser ”Ghost of Tsushima” helt enkelt otroligt unikt. Det är underbart, och ligger under en tidsperiod som sällan utforskas i blockbuster-videospel. Kanske är det den absolut mest intressanta trailern som Sony visat upp inför 2020, ”Ghost of Tsushima” ser riktigt intressant ut.

Ghost of Tsushima släppdatum: Sommaren 2020 (PS4)

Cyberpunk 2077

Från ’CD Projekt Red’, skaparna av Witcher 3: Wild Hunt , ett av de mest kritikerrosade spelen i mannaminne, kommer en dystopisk RPG med Keanu Reeves. Spelaren tar rollen som en legosoldat i en openworld-setting i Night City, Kalifornien. Fans har väntat på detta i åratal – ända sedan spelet tillkännagavs 2013, och det var en av de största succéerna på E3 2019.

Cyberpunk 2077 släppdatum: 17 September 2020 (Windows, PS4, Xbox One, Stadia)

Breath of the Wild 2

Att avsluta ett verkligt lysande spel är som vakna till sista dagen av sommarsemestern. Följande dagar och veckor fylls med en längtan efter att avvecka och gå tillbaka på semester, att fortsätta njuta, att träffa dessa karaktärer igen. Du har flashbacks, dina tankar vandrar dit när du minst förväntar dig det. Sådant är livet som har avslutat Breath of the Wild. Uppföljaren har bara antagits av Nintendo, och det kanske inte kommer att släppas 2020, men vi lever i hopp. Så vad kan förväntas av denna titel? Mer episka strider mellan gott och ont; mer expansiva, vackra landskap att utforska och mer djävulskt kluriga pussel – både stora och små – att lösa.

Breath of the Wild 2 släppdatum: Kvartal 4 2020 (Nintendo Switch)

Halo Infinite

I den sjätte delen av Halo- serien ser vi den ikoniska Master Chief tillbaka till en central roll. Men detta kommer inte att bli liten putsning av tidigare Halo-titlar – 343 Industries har utvecklat spelet med en helt ny spelmotor, kallad Slipspace, och det kommer troligtvis att vara ett av flaggskeppen vad gäller lanseringsspel för Microsofts Xbox Series X.

Halo Infinite släppdatum: Kvartal 4 2020 (Windows, Xbox One, Xbox X)