3 CGI programvaror för 3D modellering 2020

Autopdesk Maya 3d

Oavsett om du är en rutinerad pro 3D-artist eller en nybörjare som precis börjat med CGI- animering, är halva striden vunnen medtalang. Den andra halvan vinner med en stark dator som kan återge 3D-grafik och naturligtvis 3D-modelleringsprogramvara för att kunna visa upp din kreativa tlang.

Med utbudet av så många olika 3D-modelleringsapplikationer på marknaden kan det bli förvirrande vad som är bäst bland partiet.

De 3D-applikationer som används av proffsen är kanske inte rätt val för nybörjare och vice versa. Lyckligtvis är fördelen med att ha en enorm samling av 3D-program att varje program erbjuder olika saker för att tillgodose behoven hos en varierad publik.

Vilken är den bästa CGI-programvaran för 3D-modellering och animering? I den här artikeln går vi igenom ett par av de bästa CGI- verktygen baserat på de funktioner som erbjuds och användarvänligheten för att bäst passa dina behov.

 

1. Autodesk Maya

Pris – Gratis trial sedan 2744 kr / månad

Autodesk Maya används av många av de ledande VFX- och animationsstudiorna på grund av dess enorma sammansättning verktyg. Den senaste versionen av Maya erbjuder, utöver många andra saker, en ökad produktivitet med sitt förbättrade användargränssnitt.

Med Maya kan du skapa fantastiska 3D-uppsättningar med rigguppspelning och manipuleringsfunktioner. Det kan användas för att skapa rörelsegrafik för text, flyglogotyper, 3D-animering med generella verktygset för en keyframe, skriptanimering och 3D-modellering med förmågan att skulptera och forma modeller.

Arnold RenderView-integration gör att du kan se scenändringar i realtid inklusive blixtar och kamera etc. Du kan ytterligare förbättra 3D-modellerna med borst-baserade groomingverktyg för noggrannhet i utformningen av hår och päls.

2019-versionen av Maya kommer med nya verktyg inklusive UV-redigeringsgränssnitt, Clump Modifier, After Effect länkas med Adobe-programmet live och göra ändringar i realtid tillsammans med en extra MASH-verktygsuppsättning.

Autodesk Maya kan vara lite väl komplicerat för nybörjare eftersom det kräver en ganska långinlärningskurva. Men för de som är villiga att investera tid och pengar är Maya bland de bästa CGI-programmen på marknaden.

 

2Daz Studio

Pris – gratis (vid tidpunkten för publicering av denna artikel)

Förutom Maya finns det en hel del andra gratis 3D-modelleringsprogram som erbjuder kraftfulla verktyg, och ett av dem är Daz Studio. Det är en 3D-modellerings-, render- och animationsprogramvara som fokuserar på att skapa realistiska mänskliga figurer.

2Daz tillhör också gruppen 3D-modelleringsprogram som kan användas av både proffs och nybörjare. När det gäller vad som kan göras med Daze Studio, kan du skapa 3D-morfing, postning och animering rendering med hjälp av din GPU för att skapa fotorealistiska figurer. Daz Studio erbjuder också tillgång till sitt bibliotek med innehåll som innehåller färdigt innehåll som sedan kan modifieras enligt användarnas behov.

Projekt kan också konverteras och exporteras till Maya från Daz Studio. Daz Studio kan anslutas till Daz Store för att bläddra bland produkter och göra inköp.

 

3. Houdini

Pris – Gratis trial / ca 2500 kr/månad

För dig som vill ha det bästa av 3D-art  och effektverktyg och inte bryr dig om inlärningskurvan, och samtidigt vill ha något som kostar mindre än Maya bör titta på Houdini av SideFX.

Houdini används av många av de digitala och spelstudiorna för att skapa spel i öppen värld och simulera bland annat publik med kraftfulla och övertygande och realistisk grafik.

Houdini stöder både Virtual- och Augmented-Reality och erbjuder verktyg för att skapa och hantera innehållet som används för att fylla dessa virtuella världar. Mjukvaran använder ett nodbaserat arbetsflöde vilket innebär att varje åtgärd lagras i en nod som senare ansluts till nätverket för att utföra upprepade åtgärder med olika resultat.

Houdini är en komplex programvara och innebär en väldigt brant inlärningskurva för den oinvgide. Studentversionen är gratis. För att använda den kommersiella versionen erbjuder SideFX olika prisstrukturer beroende på arbetssituationen för användaren, exempelvis för frilansare eller för animeringsbyråer.